Hvordan arbejder en kropsterapeut?
Hvordan arbejder en kropsterapeut? Det er der efterhånden mange svar på. Nogle inkluderer bevægelser og manuelle behandlinger, mens det for andre udelukkende er den manuelle behandling.
Jeg er uddannet ved Totum, som er en 1-årig uddannelse, hvor vi lærer manuelle behandlingsmetoder.
Kropsterapeutisk behandling – en kombination af manuel behandling og samtaleterapi
Kropsterapi kombinerer samtaleterapi med mere manuelle greb, som eksempelvis pulseringer, massage- og åndedrætsteknikker, akupunkturpunkter, zonepunkter og ledfrigørelse. På denne måde kan vi arbejde med det hele menneske, du er. At kunne give slip i kroppen kan hjælpe dig til også at give slip mentalt, eller at give slip mentalt kan blive kropsligt forankret, så du får sværere ved at gå tilbage i gamle mønstre efterfølgende. Det skal dog siges, at en ny adfærd kræver, at man finder en behandler, som kan hjælpe en med nye alternativer, så man bliver bevidst om, hvad man selv kan gøre. Der kan du med fordel finde en coach, som kan hjælpe dig til at sætte realistiske og motiverende mål.
Kropsterapi hjælper dig til at bearbejde nogle af de underbevidste ting, som du – måske i flere årtier – har lagt låg på. Det kan altså hjælpe dig i en proces i din personlige udvikling, så du opnår den ønskede transformation.
Du kan derfor forvente, at skulle arbejde med dig selv mentalt, mens din behandler arbejder med dig manuelt. I den anledning bruges særligt vejrtrækningen til at regulere dit nervesystem.
Kropsterapi kan hjælpe dig til at forløse gamle traumer, som du kan have med dig fra barnsben, såkaldte udviklingstraumer. Et eksempel kunne være; At du gennem din opvækst har set din bror få tæsk, men aldrig selv har fået det. Derfor har du levet i en evig frygt for, hvornår det ville ske for dig. Måske har du ladet dine grænser overskride og er blevet en pleaser for at undgå konflikter, der kunne optrappe til tæsk.
Har du fået nok af at snakke? Og er det måske på tide at lade kroppen tale?
At overgive sig til at give plads til kroppen og det, som den har behov for kan være en kæmpe forløsning. Måske har du holdt tårer og ked-af-det-hed tilbage i årevis, som presser din krop. Hver gang vi mærker et behov, men ikke efter for at indfri det vil vores krop blive presset og har det stået på i mange år, kan det være nærmest umuligt at få kontakt til.
Gennem kropsterapi regulerer vi nervesystemet, så du bliver tryg nok til at kigge på nogle af de ting, som du i lang tid har skubbet ind under gulvtæppet.
En holistisk tilgang
Nå du vælger en kropsterapeut vælger du også en holistisk tilgang til behandling af en problematik. Holisme kommer af det græske ord; holos, som betyder hel. Det betyder altså, at behandlingen ser de fænomener, som der sker i dit liv, som dele af en helhed. Og at disse fænomener påvirker hinanden indbyrdes. Det lyder lidt teknisk måske, men lad mig prøve at komme med et par eksempler. Din kostvaner og den næring der er i din mad påvirker din mentale tilstand. På samme måde påvirker dit aktivitetsniveau din fordøjelse.
Holisme betyder altså, at 2+2 ikke altid give 4, men måske 5 eller 6. Eller måske giver det minus, hvis du gør for meget af noget. Det er dette, som din kropsterapeut kan forsøge at hjælpe dig med gennem en kropsterapeutisk behandling.
Jeg håber, at dette opslag har givet dig et bedre indblik i, hvad der sker hos en kropsterapeut og at du har fået mod på at opsøge en kropsterapeut, som tiltaler lige netop dig!
Har du lyst til at se mere om min tilgang, kan du læse mere her, hvor du også kan se en lille video nede fra klinikken.
De varmeste hilsner
Stine Sørensen