Oplever du muskelspændinger, betændelsestilstande eller hævelse? – Så er en sugekop-behandling lige noget for dig!

Cupping øger blodgennemstrømningen i et bestemt område. Det fremmer helingen i vævet, øger bevægeligheden og mindsker smerter. Også atleter har god gavn af cupping i forbindelse med deres restitution.

Hvorfor cupping?

Muskelspændinger, hævelse og smerter har stor indvirkning på bevægelighed og muskelstyrke. Det får altså en stor betydning for din funktion og dit smerteniveau.

Cupping øger cirkulationen i musklerne og bindevævet. Det er med til at fjerne hævelse og væskeansamlinger.

Dyrker du sport på høj plan eller med periodevis høj træningsmængde, kan en behandling med sugekopper også være lige noget for dig. Det er nemlig medvirkende til at øge restitutionen i musklerne, så du hurtigere er klar til at yde dit maksimale igen.

Book her!
Cupping

Hvordan fungerer cupping?

Kroppens eget forsvar ved traume/øget belastning er en inflammationsproces, som er kendetegnet ved hævelse, rødme, varme, smerte og nedsat bevægelighed. Det skal hjælpe det beskadigede væv til at komme sig godt igen. Nogle gange sker det dog, at kroppen ikke selv stopper processen igen.

Når vævet suges op tvinges blodet hen til området og bliver “rusket op i”, så processen får et reboost. Blodcirkulationen øges og affaldsstoffer og hævelse fjernes således.

Kontakt for mere information
Cupping odense fyn fysioterapi

Skal jeg vælge kropsterapi eller fysioterapi, hvis jeg vil have cupping?

Jeg benytter cupping under både fysioterapeutiske og kropsterapeutiske behandlinger.

I en fysioterapeutisk behandling benyttes cupping typisk som den primære behandling, hvor det bliver brugt som et supplement i den kropsterapeutiske behandling, hvis vi sammen vurderer, at det er den bedste løsning for dig.

Se videoen og hør mere om cupping

Hør mere om cupping, hvordan det fungerer, og hvad effekten er i, videoen her.

Case – ”Skæv ryg” (skoliose) og spændt rygmuskulatur

Nicki kom på klinikken, fordi han oplevede, at hans rygmuskultur spændte op. Han havde de sidste dage siddet på skolebænken, og den fysiske aktivitet havde derfor været meget mindre, end hvad han var vant til.

Nicki var klar over, at han havde en skæv ryg, også kaldet en skoliose, og havde i den forbindelse erhvervet sig uhensigtsmæssige spændingsmønstre efter flere dage på skolebænken.

Nicki fik cupping på hele ryggen og har efterfølgende haft det meget bedre. Ja, så godt, at jeg faktisk ikke har set ham siden.

Nicki